Curatoren MC Slotervaart: oud-medewerkers worden volledig vergoed

Het failliete Slotervaartziekenhuis kan binnen korte tijd het grootste deel van zijn schuldeisers afbetalen. De curatoren zijn akkoord met een zogeheten crediteurenakkoord.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Het MC Slotervaart kan met een lening van 45 miljoen euro het grote deel van zijn 1600 schuldeisers binnenkort terugbetalen. In totaal heeft het voormalige ziekenhuis een schuld van ruim 64 miljoen euro.

Oud-werknemers worden volledig vergoed. Zij krijgen, net als de Belastingdienst en het UWV honderd procent van hun geld terug. Voor de overige schuldeisers geldt dat zij een bedrag tot 5000 euro ook volledig vergoed krijgen. Boven dat bedrag wordt een percentage van zo’n veertig procent uitgekeerd.

Schuldeisers moeten nog wel akkoord gaan met het voorstel van de curatoren. Zij krijgen op 2 april de mogelijkheid hierover te stemmen. De curatoren adviseren schuldeisers om in te stemmen met het crediteurenvoorstel. “Indien er geen akkoord zou zijn, zouden wij het faillissement verder moeten afwikkelen. Dat zou veel tijd en geld vergen,” vertelt curator Marc van Zanten.

‘Beste oplossing’

Volgens de curatoren is dit de best mogelijke oplossing voor alle betrokkenen. “Het beëindigen van een dergelijk groot faillissement op zo’n korte termijn en op deze gunstige wijze voor de crediteuren, is uniek,” aldus Van Zanten.

De afwikkeling van het faillissement is mogelijk gemaakt door vastgoedexploitant Zadelhoff. Zij stellen een lening van 45 miljoen euro beschikbaar. Zadelhoff wil in het pand van het voormalige ziekenhuis een maatschappelijke en laagdrempelige zorglocatie vestigen.

Op 25 oktober 2018 werd het faillissement van MC Slotervaart uitgesproken

Meer over