Update

Concertgebouworkest opent seizoen op de Dam

Het Koninklijk Concertgebouworkest opende het nieuwe culturele seizoen vrijdagavond met een openluchtconcert op de Dam in Amsterdam.

Het Parool
Het Koninklijk Concertgebouworkest opende het nieuwe culturele seizoen vrijdagavond met een openluchtconcert op de Dam.  Beeld ANP
Het Koninklijk Concertgebouworkest opende het nieuwe culturele seizoen vrijdagavond met een openluchtconcert op de Dam.Beeld ANP

Er konden 2800 gratis stoelen op de Dam worden gereserveerd, wat ook gretig is gedaan. Amper 10 minuten na de opening van de kassa was er al geen plaats meer te krijgen. Bezoekers moeten behalve een plaatsbewijs ook een ‘coronatoegangsbewijs’ kunnen laten zien.

Het orkest speelde werk van de Nederlander Joey Roukens, maar ook van Richard Strauss, Giuseppe Verdi, Maurice Ravel en George Gershwin.

Het concert onder leiding van Daniel Harding en met violist Leonidas Kavakos startte om 20.30 uur. Het concert werd rechtstreeks uitgezonden via de AvroTros op NPO Radio 4 en NPO 2 Extra. Later volgt een uitzending om 22.30 uur op NPO 2.

Het gezelschap is erg blij dat het weer voor een flinke hoeveelheid publiek kan spelen en doet daarom dit concert ‘cadeau aan de stad, het land en de wereld’. Het podium staat met de rug naar het Nationaal Monument, het publiek zit met de rug naar het paleis.

Meer over