Update

Centraal Station weer vrijgegeven na vondst verdacht pakketje

Het verdachte pakketje dat zondagmiddag op Centraal Station werd aangetroffen, bevat volgens de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) geen gevaarlijke stof. De politie geeft het station daarom weer vrij en het openbaar vervoer zal gefaseerd opgestart worden.

Het Parool/ANP
null Beeld Anna Herter
Beeld Anna Herter

Een politiewoordvoerder meldt dat een reiziger in het station het ‘verdachte’ object bij zich had. . “Maar dat is gelukkig ongevaarlijk gebleken,” aldus de woordvoerder.

De politie riep mensen op om het Centraal Station te vermijden. ‘Kies een andere route, zowel met OV als via de openbare weg.’ schreef de politie op Twitter.

Volgens een woordvoerder van NS ging het om het oostelijke deel van het station dat nu ontruimd werd, de zogeheten B-Zijde. Al het treinverkeer van en naar het Centraal Station werd uit voorzorg stilgelegd.

Ook het andere openbaar vervoer rond het station werd uit voorzorg gestopt. Zo liet Connexxion weten dat de haltes Centraal Station, Prins Hendrikkade en IJtunnel vervielen voor buslijnen 391 en 394 en werden ook de veren van het GVB uit de vaart genomen.

Meer over