Celstraf voor mishandeling en gooien desinfectiepaal

Een 30-jarige man is veroordeeld voor een gevangenisstraf van 150 dagen, waarvan 42 voorwaardelijk, voor mishandeling. Hij gooide een desinfectiepaal naar medewerkers in een ziekenhuis en heeft een week later een vrouw elders mishandeld.

Jasper Knegt
null Beeld ANP
Beeld ANP

De man richtte vernielingen aan binnen twee locaties van het OLVG, omdat hij daar naar zijn mening ten onrechte niet werd geholpen. Hierna bedreigde hij een beveiliger en wierp een desinfectiepaal naar hem. De man vernielde ook een schuildeur. De beveiliger heeft de zuil kunnen opvangen en is ongedeerd gebleven.

Een week na het incident mishandelde dezelfde man een vrouw op een parkeerplaats van de Lidl bij de Jan Tooropstraat. De man heeft haar onder meer een trap in haar buik gegeven en tegen de grond gewerkt.

Uit het reclasseringsrapport blijkt dat de man adhd heeft en verstandelijk beperkt is. De rechter heeft dat meegenomen: daarom krijgt de man een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd. Ook moet hij zich laten behandelen en meewerken aan bewindvoering en schuldhulpverlening.

Meer over