Nieuws

Cameratoezicht in Noord na explosies en beschietingen

Op en rond de Dijkmanshuizenstraat in Noord wordt woensdag cameratoezicht ingesteld naar aanleiding van een zware explosie die maandagnacht in de straat plaatsvond. Als blijkt dat de camera’s niet meer nodig zijn dan worden ze weer weggehaald, laat burgemeester Femke Halsema weten.

ANP/Het Parool
In de Dijkmanshuizenstraat in Noord vonden in de afgelopen maanden verschillende incidenten plaats.

 Beeld -
In de Dijkmanshuizenstraat in Noord vonden in de afgelopen maanden verschillende incidenten plaats.Beeld -

Volgens de burgemeester is het cameratoezicht nodig, omdat de bewoners zich niet meer veilig voelen in de straat. De afgelopen maanden zijn er in die straat verschillende incidenten geweest. Zo is op 25 juli een woning beschoten en zijn er op 21 oktober en 26 oktober ontploffingen geweest bij twee woningen, waarbij de voordeuren zijn ontwricht en vernield.

Naast het ophangen van de camera’s gaat de politie ook meer surveilleren in de wijk en word er in de nacht extra toezicht gehouden door beveiligers. Eerder vroegen buurtbewoners zich tegenover Het Parool al af waarom het toezicht zolang op zich liet wachten. “Wij als buurtbewoners zijn bang en vragen ons af waarom er geen cameratoezicht komt, of waarom de burgemeester de woning waar de explosie heeft plaatsgevonden niet sluit?”

Meer over