Calandlyceum in Nieuw-West sluit eerder vanwege mogelijke rellen

Het Calandlyceum in Osdorp (Nieuw-West) is dinsdag eerder gesloten vanwege mogelijke rellen in de omgeving van de school. Dat schrijft directeur Wendelien Hoedemaker in een brief aan de ouders.

Het Parool
Het Calandlyceum. Beeld Google Maps
Het Calandlyceum.Beeld Google Maps

Er gaan weer berichten rond om dinsdag rond drie uur 's middags bij elkaar te komen in Osdorp en Tussen Meer. Er wordt opgeroepen om vuurwerk mee te nemen.

Hoedemaker schrijft dat gezien de escalaties van de afgelopen dagen, ze ervoor kiezen om de school vanmiddag eerder te laten sluiten, zodat alle leerlingen en medewerkers veilig thuis kunnen komen.

Ze hoopt dat de maatregel overbodig is, maar neemt liever het zekere voor het onzekere. Ze hebben leerlingen op het hart gedrukt om direct naar huis te gaan en de omgeving Tussen Meer en Osdorpplein te vermijden.

Geplande inhaaltoetsen gaan niet door, ook kunnen geplande online lessen vervallen.

Niet alleen de school neemt maatregelen, ook meerdere winkeliers op het Osdorpplein en aan Tussen Meer sluiten dinsdagmiddag eerder. De Westmarket en Sabina Coiffeur op het Osdorpplein zijn zelfs dichtgetimmerd met houten planken.

Voorlopig is het rustig op straat. De politie houdt de situatie wel in de gaten.

Ook op andere plekken in het land wordt serieus rekening gehouden met plunderingen en rellen. Ook in Brabant, bijvoorbeeld in Tilburg en ‘s-Hertogenbosch, timmeren winkeliers en restauranteigenaren hun winkels dicht. Kinderen moeten eerder worden opgehaald van de kinderopvang, voetbaltrainingen gaan niet door.

- Beeld Roelf Jan Duin
-Beeld Roelf Jan Duin
- Beeld Roelf Jan Duin
-Beeld Roelf Jan Duin
Meer over