Bridget Maasland verliest zaak tegen Privé: ‘Teleurstellend’

Bridget Maasland heeft het kort geding dat ze aanspande tegen weekblad Privé verloren. Maasland eiste een schadevergoeding van 7500 euro en een rectificatie van het artikel waarin Privé beweert dat ze in 2014 ‘een huwelijksnacht beleefde’ met André Hazes.

Suzanne Borgdorff en Sebastiaan Quekel
Bridget, eerder bij de rechtbank. Beeld ANP
Bridget, eerder bij de rechtbank.Beeld ANP

Royce de Vries, de advocaat van Bridget Maasland, stelt dat de rechtbank heeft geconstateerd dat een groot deel van het artikel onjuistheden bevat. “Zo heeft een ‘huwelijksnacht’ in een flessenhok niet plaatsgevonden. De rechter vond echter dat dit met een grote korrel zout genomen moest worden en dat Maasland als publiek figuur meer moet dulden. Het is echter teleurstellend dat Privé dit niet moet rectificeren.”

Privé meldde recent dat de 45-jarige presentatrice en de zanger, sinds vorige maand officieel een stel, vijf jaar geleden al op de bruiloft van Patty Brard een affaire hadden. Volgens Maasland klopt er niets van de roddel, terwijl hoofdredacteur Evert Santegoeds zich baseert op meerdere bronnen die Hazes en Maasland in innige poses hebben gespot op het showbizzhuwelijk.

Heftige zoen

Maasland gaf onlangs voor de rechtbank toe dat er wel is gezoend op die bewuste avond. “Er is een zoen geweest, misschien zelfs een heftige zoen. We hebben een leuke avond gehad. Maar ik zweer op mijn zoon dat er verder niets gebeurd is,” verklaarde ze. Ze vindt het vervelend dat ‘de hele vaderlandse pers het woord huwelijksnacht heeft overgenomen als een wilde seksnacht’.

Hazes legde ook een verklaring af. Hij zei het verhaal vernederend te vinden, ook voor zijn ex-vriendin Monique Westenberg. De zanger zelf won eerder een zaak tegen Privé over een foto van zijn 3-jarige zoontje die het blad op de voorpagina had geplaatst.

Meer over