Nieuws

Brandweer haalt gewonde man uit gracht bij Damrak

Zaterdagavond hebben duikers van de brandweer een gewonde man uit het water gehaald in de gracht van de Nieuwebrugsteeg op de Wallen. De politie meldt dat hij mogelijk in het water is geduwd.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Rond 19.00 uur kregen de hulpdiensten een melding dat er een persoon te water was geraakt in de gracht. Brandweer, politie en ambulance waren snel ter plaatse. Vervolgens is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het slachtoffer er aan toe is, is onbekend.

Volgens een woordvoerder van de politie zou het slachtoffer vanaf de Nieuwebrugsteeg het water zijn in geduwd. Wat er precies is voorgevallen, wordt nog door de politie uitgezocht.

Duitsprekende mannen

De politie roept op om uit te kijken naar een groep van drie tot vier Duitssprekende mannen, blijkt uit het signalement dat de politie via Burgernet heeft verspreid.

Een van hen is blank, heeft kort blond haar en veel tatoeages. Daarnaast droeg hij tijdens het incident een T-shirt in legerkleuren en een korte donkere broek. De politie is op zoek naar getuigen en in het bijzonder naar mensen die beeldmateriaal hebben van het incident.

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Meer over