Update

Brand in werf afvalpunt van gemeente in Noord

Een werf van het gemeentelijk afvalpunt aan de Papaverweg in Noord is woensdagavond in brand gevlogen. Er zijn geen slachtoffers gevallen en geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Het Parool
null Beeld Maxime Dubois
Beeld Maxime Dubois

Het pand waarin de brand woedde is een grote vrijstaande werf van de gemeente. De brandweer meldde in eerste instantie dat het ging om een loods met daarin vrachtwagens en busjes die worden gebruikt om afval op te halen, maar dat klopt niet volgens een woordvoerder van Stadsdeel Noord. De brand heeft dan ook geen gevolgen voor het ophalen van afval.

De brand brak rond 21.30 uur uit. Vooral de dakconstructie stond in brand, meldde een woordvoerder van de brandweer. Het dak werd natgehouden om verdere uitbreiding van het vuur te voorkomen. Omliggende panden liepen daardoor weinig risico. Wel was er veel rookontwikkeling. Omwonenden werd gevraagd ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen als zij hier last van hadden.

De schade is nog niet duidelijk, aldus de woordvoerder. “Het zal nog moeten blijken in hoeverre het pand en de dakconstructie aangetast zijn.”

Meer over