Brand en overval in woning Surinameplein

Op het Surinameplein is woensdagavond een woning overvallen. Vlak daarna is brand uitgebroken op hetzelfde adres. De daders zijn er met een onbekende buit vandoor gegaan. De bewoonster raakte gewond.

Het Parool
null Beeld Shutterstock
Beeld Shutterstock

Rond 19.30 uur werd er bij de woning aangebeld. De bewoonster, op dat moment alleen thuis, opende de deur waarop ze twee mannen tussen de 25 en 30 jaar oud zag staan. De twee bedreigden de vrouw en gebruikten geweld om het huis binnen te komen.

De mannen sloegen met een nog onbekende buit op de vlucht. Vlak daarna ontstond er in de woning een kleine brand. Het slachtoffer belde zodra ze de kans kreeg 112, waarop de hulpdiensten kwamen toegesneld om de brand te blussen. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis, waaruit ze inmiddels weer ontslagen is.

Agenten zochten nog een tijd in de omgeving van de woning om de daders op te sporen. Ook werd een politiehelikopter ingezet. Zonder succes; de verdachten zijn nog niet aangehouden. Op Burgernet is het signalement van de twee verdachten bekend gemaakt. De politie roept op om naar de twee uit te kijken.

Meer over