Bij distributiecentrum Etos wordt voor de tweede dag gestaakt

Werknemers van het distributiecentrum van drogisterijketen Etos in Beverwijk leggen vrijdag voor de tweede dag op rij het werk neer. Volgens vakbond FNV dreigen schappen in de winkels leeg te raken, net in de drukke dagen voor kerst.

Het Parool
null Beeld ANP XTRA
Beeld ANP XTRA

Het personeel eist een structurele loonsverhoging van 5 procent. Eerdere cao-onderhandelingen liepen vooralsnog op niets uit. Het is de eerste keer in het 100-jarig bestaan van de drogisterijketen dat er wordt gestaakt bij een distributiecentrum.

Het ultimatum van FNV liep donderdag om 11.00 uur af. Vervolgens zijn medewerkers gaan staken. Volgens FNV gaat het om ongeveer 100 personeelsleden, Etos spreekt van enkele tientallen.

“Ik en mijn collega’s van Etos zijn vastberaden en wij blijven staken zolang dat nodig is,” zegt FNV-lid Ruud Lakeman. “Al blijven we hier staan tot Pasen. We zijn er helemaal klaar mee dat onze lonen zo lang achterblijven. Het wordt tijd dat onze werkgever nu over de brug komt met 5 procent.”

Volgens FNV worden vanuit Beverwijk meer dan 500 Etos-winkels in Nederland bevoorraad. Dat gebeurt door ongeveer 240 werknemers, waarvan deels uitzendkrachten.

Interne memo

Etos zegt in een interne memo dat producten eerlijk moeten worden verdeeld over de winkels. ‘We hebben ervoor gekozen om de belangrijkste artikelen wel uit te leveren, maar reken erop dat je een aanzienlijk deel van je bestellingen bij de maandagaflevering zult missen.’ Etos zegt de gang van zaken te betreuren en heeft FNV uitgenodigd aan de onderhandelingstafel. Volgens de bond heeft het bedrijf tijd genoeg gehad en moet Etos nu over de brug komen.

Meer over