PlusNet open

Bij brasserie Geloof, Hoop en Liefde kun je terecht voor oer-Hollandse broodjes

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Geloof, Hoop en Liefde.

Dianne Bleeker
null Beeld Nosh Neneh
Beeld Nosh Neneh

In het 17de-eeuwse pand aan de Prinsengracht is naast The Pancake Bakery een nieuwe pop-upbrasserie gekomen met een historische boodschap, die vandaag relevanter lijkt dan ooit: Geloof, Hoop en Liefde.

De brasserie heeft de sfeer van een bruin café met houten tafeltjes, kaarsen en nu met coronaproof plastic schermen tussen de tafels. Bij mooi weer is er buiten een terras.

Binnen hangen aan de muur oude schoolplaten uit de jaren zestig, die van de opa van eigenaar Bastiaan Schaafsma (40) zijn geweest; hij verkocht vroeger schoolspullen.

Door de brede houten balken aan het plafond is nog te zien dat het pand eens dienstdeed als VOC-pakhuis. Nu zijn er naast pannenkoeken ook oer-Hollandse broodjes te koop. “Ik had het idee om de Hollandse keuken van pannenkoeken door te trekken naar iets nieuws, maar wat wel past in de Jordaan. Een broodjeshuis waar je een simpel broodje kunt halen, was er nog niet,” zegt Schaafsma.

Er staan verschillende vers bereide broodjes op het menu, zoals het broodje Aap met gehaktbal, mosterd en augurk (€5,75) of Prins Heerlijk met biefstukreepjes, avocado, hollandaisesaus en bacon (€6,50). Daarnaast staan er ook een tosti (€2,50) en een broodje kaas (€3,25) op het menu.

Schaafsma: “Deze kaart is speciaal voor de mensen uit de buurt, die gewoon zin hebben in een lekker broodje. We kunnen niet reizen, dus we gaan back to basics en onze roots ontdekken.”

Geloof, Hoop en Liefde

Prinsengracht 193
020 625 1333

Tips? open@parool.nl.

Meer over