Australische bank vestigt Europees hoofdkantoor in Amsterdam

De Commonwealth Bank of Australia (CBA), de grootste bank van Australië, krijgt een Europees hoofdkantoor in Amsterdam. Volgens bestuursvoorzitter Wilco Hendriks van CBA Europe was de brexit de aanleiding om naar Amsterdam te verhuizen. Ook heeft de bank plannen om vanuit Nederland de zakelijke aanwezigheid in Europa te vergroten.

ANP/Het Parool
Een kantoor van de Commonwealth Bank in Sydney, Australië.  Beeld REUTERS
Een kantoor van de Commonwealth Bank in Sydney, Australië.Beeld REUTERS

Hendriks sprak met Het Financieele Dagblad over de verhuizing. De bank kreeg vorige week een licentie van de Europese Centrale Bank om bankdiensten vanuit Nederland te leveren. De bank wil vanuit Amsterdam zich richten op energie, grondstoffen en logistiek in Europa. De bank heeft volgens het FD al veel klanten in Nederland, waaronder pensioenfondsen. Volgens de bank is daarnaast de fintechindustrie goed ontwikkeld in Nederland.

De bank begint met 25 medewerkers en wil tegen de zomer ongeveer 50 man personeel in Amsterdam hebben. De bank betrekt een pand aan de Gustav Mahlerlaan in het Amsterdamse financiële hart, de Zuidas. De vestiging in Londen blijft open. Daar werken ongeveer 200 medewerkers.

Meer over