Nieuws

Amsterdamse marathon gaat dit jaar door, geen coronapas nodig

De 45e editie van de Amsterdam Marathon gaat op 17 oktober door. Organisator Le Champion is samen met de gemeente Amsterdam bezig met de laatste voorbereidingen. Deelnemers hebben geen coronatoegangsbewijs nodig.

Het Parool
Beeld van de Amsterdamse marathon in 2019. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Beeld van de Amsterdamse marathon in 2019.Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Vorige week werd bekend dat de 1,5 meter maatregel vanaf 25 september wordt losgelaten. Tot op heden was dit de grootste beperkende maatregel voor grote sportevenementen. Vorig jaar werd de marathon nog afgelast wegens de toen geldende coronaregels.

Le Champion, organisator van de marathon, stelt een aantal coronaregels in werking tijdens de marathon. Zo zijn supporters op vertoon van een coronatoegangsbewijs welkom op de tribunes van het Olympisch Stadion. Verder zal het publiek worden gewezen op de eigen verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk verspreid langs het parcours aan te moedigen.

Directeur van de marathon René Wit: “De laatste ontwikkelingen zijn ontzettend goed nieuws voor onze marathon. De voorbereidingen waren al in volle gang en op dit moment wordt er hard gewerkt om het programma volgens de laatste richtlijnen definitief te maken.”

Inschrijven voor de marathon is nog mogelijk t/m zondag 3 oktober.

Meer over