Nieuws

Amsterdamse (33) omgekomen bij verkeersongeluk Ghana

Een 33-jarige vrouw uit Amsterdam is vrijdag omgekomen bij een verkeersongeluk in het West-Afrikaanse Ghana. Ze reisde samen met een Nederlandse 26-jarige man en de bekende make-upartiest en influencer Jaysira Ravenberg (35) uit Rotterdam, die het ongeluk ook niet overleefden.

Het Parool
Accra, de hoofdstad van Ghana. Beeld Getty Images/iStockphoto
Accra, de hoofdstad van Ghana.Beeld Getty Images/iStockphoto

Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken aan het AD. Het drietal was met een auto onderweg naar hoofdstad Accra, toen ze frontaal in botsing kwamen met een vrachtwagen. De truckbestuurder zou volgens Ghanese media door een mechanisch defect de controle over zijn voertuig hebben verloren. Daardoor belandde hij op de verkeerde weghelft en botste op de auto waarin drie Nederlanders zaten.

De vrachtwagenchauffeur en een inzittende van de vrachtwagen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. “Een auto die voor de terreinwagen reed, kon nog net ontwijken, maar de wagen zelf was op volle snelheid en botste frontaal op de truck,” zegt een ooggetuige tegen een Ghanese krant.

Volgens een familielid van influencer Ravenberg waren de drie vrienden in Ghana om straatarme kinderen te ondersteunen, zo meldt het AD.

De Rotterdamse influencer en make-upartiest Jaysira Ravenberg. Beeld YouTube
De Rotterdamse influencer en make-upartiest Jaysira Ravenberg.Beeld YouTube
Meer over