Amsterdams taxibedrijf Travel Electric opnieuw failliet vanwege coronacrisis

Na een doorstart vorig jaar heeft Travel Electric opnieuw faillissement aangevraagd. Volgens het Amsterdamse taxibedrijf, dat alleen rijdt met elektrische auto’s, herstelt de taximarkt in de hoofdstad voorlopig niet nu de coronabesmettingen weer sterk oplopen.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

Travel Electric maakte in mei vorig jaar nog een doorstart, nadat het bedrijf een maand eerder ook al gedwongen werd faillissement aan te vragen vanwege de coronacrisis. Tijdens de eerste lockdown zag het 95 procent van de ritten wegvallen. Het bedrijf ging in afgeslankte vorm verder, onder de huidige naam. Daarvoor heette de dienst Taxi Electric. Bij de doorstart werd toen gehoopt dat de taximarkt weer zou herstellen, maar dat is dus niet gebeurd.

Tavel Electric richt zich op ritten voor bedrijven zoals ING, ABN Amro en Heineken, en ook voor tientallen hotels in de stad.

Het bedrijf zegt dat de steunregelingen van de overheid slechts beperkt verlichting hebben gebracht. De aandeelhouder van Travel Electric heeft aanzienlijke bedragen moeten bijstorten om de continuïteit in de laatste anderhalf jaar te kunnen garanderen.

Er zijn overnamegesprekken geweest met andere vervoersbedrijven, maar het huidige marktsentiment maakt hen ook kopschuw, aldus Travel Electric.

Meer over