Amsterdammer aangehouden met mdma ter waarde van 10 miljoen euro

Dinsdag is een 29-jarige Amsterdammer aangehouden die in een huurbus reed met daarin 400 kilo aan mdma-kristallen. De straatwaarde van de drugsvondst is ongeveer 10 miljoen euro, zegt de politie.

Het Parool
Mdma in kristal- en poedervorm.  Beeld ANP XTRA
Mdma in kristal- en poedervorm.Beeld ANP XTRA

De verdovende middelen en de bus zijn in beslag genomen.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen de bus omstreeks 13.30 uur op de A2 ter hoogte van Best (Noord-Brabant) rijden in noordelijke richting. Agenten gaven de bestuurder van de bus een volgteken om een controle uit te voeren. De bus volgde hen naar de parkeerplaats Ooiendonk bij Liempde.

Anijsgeur

Tijdens de controle zagen de agenten door het achterraam van de bus een grote hoeveelheid dozen in de laadruimte liggen. In een open doos lag een plastic zak met een lichtbruine substantie. Bij het openen van de achterdeur van de laadruimte roken de agenten direct een sterke anijsgeur, een aanwijzing voor de mogelijke aanwezigheid van mdma.

Uit nader onderzoek bleek dat het ging om 400 kilo aan mdma-kristallen.

Daarop heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag nog een huiszoeking gedaan, bij een ex-lid van de Hells Angels en tegenwoordig lid van de motorclub Bandidos. Daarbij werd niets bijzonders aangetroffen.

Meer over