Amsterdam start week eerder met inenten: eerste prik op 11 januari

De start van de vaccinatie van zorgmedewerkers in Amsterdam is met een week vervroegd naar 11 januari. Dat meldt GGD GHOR. In heel Nederland kunnen vanaf 15 januari vaccinaties worden gehaald, drie dagen eerder dan gepland.

Het Parool
null Beeld Anouk Hulsebosch
Beeld Anouk Hulsebosch

“Vanaf het begin was ons uitgangspunt: zo snel mogelijk zorgvuldig starten. Iedereen werkte tijdens de feestdagen keihard door en we kunnen gelukkig nu verantwoord vervroegen,” aldus André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, de koepel van alle GGD’s.

De eerste vaccinaties beginnen gewoon volgens planning 8 januari in de regio’s Rotterdam, Utrecht en Hart voor Brabant. Amsterdam, Drenthe en Haaglanden volgen op 11 januari.

Drukte verwacht

Maandag 4 januari zet GGD GHOR tweeduizend mensen in om afspraken in te plannen. Er worden veel telefoontjes verwacht van zorgverleners, verpleeghuizen en zorginstellingen. Is de wachttijd lang, komt u er niet doorheen, probeer het dan op een rustiger moment nog eens, bijvoorbeeld rond lunch- of etenstijd, raadt GGD GHOR aan. Het callcenter is zeven dagen per week open van 8.00 tot 20.00 uur, dus er is ruimschoots gelegenheid om afspraken te maken, is de boodschap.

BioNtech-Pfizer levert de vaccins, genoeg om 225.000 zorgmedewerkers twee keer te prikken. In totaal zullen de GGD’en zo’n 350 tot 400 prikkers inzetten. De overkoepelende organisatie van de gezondheidsdiensten zegt over voldoende gekwalificeerd personeel te beschikken om te kunnen starten met vaccineren.

Meer over