Amsterdam in top vijf beste steden voor veganisten

Veganisme wint aan terrein in Amsterdam. De stad eindigt op een internationale ranglijst voor meest populaire plekken voor veganisten op de vijfde plek.

Het Parool
null Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Dat concludeert de internationale kookwebsite Chef’s Pencil na een analyse via Google Trends. De onderzoekers keken naar de hoeveelheid zoekopdrachten in de categorie veganisme in verschillende steden en landen.

Amsterdam eindigde op een gedeelde vijfde plaats met Hamburg en Berlijn. In Bristol, Portland en Edinburgh wordt het meest naar veganisme gezocht.

De hoofdstad staat voor het eerst in de top tien. Op de website staat dat ‘deze relaxte, kosmopolitische stad in eerste instantie weinig belangstelling toonde voor veganisme, maar daar komt snel verandering in’.

Nederland staat in de categorie landen op de elfde plek. Het Verenigd Koninkrijk, Australië en Israël staan in de top drie.

Volgens de website wordt een veganistische levensstijl wereldwijd steeds populairder. Het aantal zoekopdrachten naar veganisme, veganistische restaurants en recepten verdubbelde in de afgelopen vijf jaar.

Meer over