Nieuws

Ajax huurt lange spits Lorenzo Lucca van Pisa

Ajax huurt de Italiaanse spits Lorenzo Lucca dit seizoen van Pisa SC, dat in de play-offs om promotie naar de Serie A verloor van Monza. Ajax heeft een optie tot koop bedongen voor volgend jaar, mocht de samenwerking met Lucca goed bevallen.

Het Parool
Lorenzo Lucca. Ajax was niet de enige club met interesse in de 21-jarige jeugdinternational van Italië. Ook Bologna wilde de 2,01 meter lange spits graag inlijven. Beeld Getty Images
Lorenzo Lucca. Ajax was niet de enige club met interesse in de 21-jarige jeugdinternational van Italië. Ook Bologna wilde de 2,01 meter lange spits graag inlijven.Beeld Getty Images

Lucca staat nog tot de zomer van 2026 onder contract bij Pisa, dat uitkomt in de Serie B. De aanvaller maakte afgelopen seizoen zes doelpunten op het tweede niveau in Italië. Volgens De Telegraaf kan Ajax hem volgend jaar voor 10 miljoen euro overnemen van Pisa.

Pisa betaalde Palermo vorig jaar ruim 2 miljoen euro voor de jonge spits. In dienst van die club kwam hij afgelopen seizoen tot zes goals en vier assists in 35 optredens. Lucca heeft tot nu toe vijf interlands voor de Italiaanse beloftenploeg gespeeld, waarin hij twee keer scoorde.

“Ik hoop dat ik in fysiek opzicht en met goals en assists een bijdrage kan leveren aan overwinningen. Het is voor mij heel speciaal om als eerste Italiaan het Ajaxshirt te dragen,” zegt de spits op de website van Ajax.

Rugnummer 18

Lucca gaat spelen met rugnummer 18. Als kind was hij groot fan van Zlatan Ibrahimovic, de Zweedse spits die in het begin van zijn carrière voor Ajax speelde. “Ik heb heel veel video’s van hem gekeken. Ik ben trots dat ik hetzelfde shirt mag dragen als Zlatan heeft gedaan. Je kan ons niet met elkaar vergelijken, misschien alleen qua postuur. Zlatan is een van de beste spitsen ooit in Europa. Ik ben hier om iedere dag hard te werken en beter te worden.”

Ajax verkocht deze zomer spits Sébastien Haller aan Borussia Dortmund en haalde als vervanger Brian Brobbey terug van RB Leipzig. Met de lange Lucca heeft Schreuder nu ook een ander type spits tot zijn beschikking. Ajax was niet de enige club met interesse in de 21-jarige jeugdinternational. Ook Bologna wilde de 2,01 meter lange aanvaller graag inlijven.

Tip Het Parool via WhatsApp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Luister onze wekelijkse podcast Amsterdam wereldstad: