Update

Acteur Manuel Broekman verdacht van aanranding in Amsterdam

Acteur Manuel Broekman, bekend van films als Hartenstraat en Feuten, moet over een week voor de rechter verschijnen. Hij wordt verdacht van aanranding. Het Openbaar Ministerie heeft dat donderdag bevestigd. Zelf ontkent hij de aantijgingen.

ANP
null Beeld ANP /  ANP Kippa
Beeld ANP / ANP Kippa

Volgens de tenlastelegging zou de acteur op of rond 4 juli 2020 het slachtoffer hebben gedwongen tot het plegen van een of meerdere ontuchtige handelingen. Broekman wordt ervan beschuldigd het slachtoffer te hebben betast bij de borsten en het kruis. De vermeende aanranding vond plaats in Amsterdam.

Broekman moet op 21 januari voor de rechter verschijnen. Het management laat donderdag in een statement weten dat de acteur de aanranding ontkent. ‘Manuel ontkent alle aantijgingen die vandaag in de media zijn gekomen en hij ziet de uitkomst van de rechtszaak met vertrouwen tegemoet.’

De acteur is binnenkort te zien in de romantische komedie Zwanger & Co. De film van Johan Nijenhuis zou begin 2022 uitkomen, maar de bioscopen zijn momenteel dicht vanwege de coronalockdown.

Meer over