40 dure Rolexen en Cartiers gestolen na inbraak bij horlogewinkel Singel

Donderdagochtend is er ingebroken bij horlogewinkel Amsterdam Vintage Watches aan de Singel. Dat is al de tweede keer dit jaar.

Het Parool
Dure horloges. Beeld Getty
Dure horloges.Beeld Getty

Om 04.50 uur kreeg de politie een melding van een vernielde ruit. Bij inspectie bleken er verschillende dure horloges gestolen. De politie is op zoek naar de daders.

De eigenaar van de winkel liet op een onlineforum weten dat er zo’n 40 dure horloges van Rolex en Cartier zijn gestolen. Tegenover deze krant wilde hij niet reageren. Experts schatten dat het om totaal 500.000 euro schade gaat.

Het is al de tweede keer dit jaar dat er bij de winkel is ingebroken: in februari werd er zelfs een explosief gebruikt om toegang te verschaffen tot de winkel. Dat is toen niet gelukt: weliswaar brak het betreffende raam, maar er zat nog een rolluik achter.

Rolexen

Op de instagrampagina van de winkel zijn de dure horloges te zien, waaronder Rolexen. Die zijn, zo bleek de laatste maanden, gewild onder criminelen in de hoofdstad.

Zanger Gordon is gewelddadig beroofd van zijn Rolex, en een stel in Landsmeer is bedreigd met een pistool vanwege een Rolexhorloge. Deze maand staat een ‘Rolexbende’ terecht, waartegen het Openbaar Ministerie zeven jaar celstraf heeft geëist.

Meer over