Update

20-jarige Aalsmeerder doodgeschoten op parkeerterrein in Hoofddorp

Vrijdagochtend is bij een schietincident op een parkeerterrein aan het Leenderbos in Hoofddorp een 20-jarige man uit Aalsmeer om het leven gekomen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Olaf Heyblom en Marc Kruyswijk
Het dodelijke schietincident vond plaats op een parkeerplaats aan het Leenderbos in Hoofddorp. Beeld Michel van Bergen
Het dodelijke schietincident vond plaats op een parkeerplaats aan het Leenderbos in Hoofddorp.Beeld Michel van Bergen

De politie werd rond 11.55 uur gealarmeerd over een schietpartij. Het incident vond plaats op een parkeerterrein bij voetbalvereniging Overbos. De politie, brandweer en ambulance rukten met meerdere eenheden uit. Ter plaatse troffen agenten een gewonde aan. Medische hulp mocht niet baten, de man overleed niet veel later.

Witte auto

Het parkeerterrein is afgezet met linten. Een politiehond speurt het terrein af en de technische recherche doet onderzoek. Dat onderzoek spitst zich toe op een kleine witte auto waar verschillende leden van de technische recherche van alle kanten foto's van maken. Ook doorzoeken agenten de bosschages rond de parkeerplaats.

Buurtbewoners zeggen niets gezien te hebben. De wegen rondom het parkeerterrein worden scherp in de gaten gehouden door de politie.

‘Soms onveilig aanvoelend’ deel van Hoofddorp

Volgens een bewoner van de Henri Didonweg, die uitkijkt op de parkeerplaats, kan het op de plek soms onveilig aanvoelen. “’s Avonds hangen er soms jongeren rond, maar in de ochtend is het er vrijwel altijd verlaten. Je hebt er niets te zoeken als de sportclub dicht is. Je ziet er dan ook zelden iemand in de ochtend.”

In de omgeving van de straten Leenderbos en Liesbos is een onderzoek gestart. Via een oproep op Burgernet wordt gevraagd uit te kijken naar twee verdachten en een zwarte Volkswagen, type Polo of Golf. Getuigen wordt geadviseerd niet zelf actie te ondernemen, maar de politie te bellen.

Tiplijn

Heeft u meer info of beeldmateriaal, reageer dan via WhatsApp op de tiplijn van Het Parool.

Meer over