Nieuws

15-jarige Amsterdammer weer aangehouden: nu voor overval belwinkel

De politie heeft woensdag een derde verdachte, een 15-jarige jongen uit Amsterdam, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval op een telecomwinkel in Amstelveen in oktober. Vorige week werd de jongen ook al aangehouden, in Zuidoost, toen met een vuurwapen.

Het Parool
null Beeld Joris van Gennip
Beeld Joris van Gennip

Bij de overval op 29 oktober vorig jaar liepen volgens de politie twee jongens met een vuurwapen en een mes de KPN-winkel in het Amstelveense stadshart binnen. Ze bedreigden het winkelpersoneel en de klanten, en gingen er op een scooter vandoor met twee tassen vol telefoons. Kort daarna werden na een zoektocht en de inzet van een helikopter twee verdachten onder schot gearresteerd.

Deze Amsterdammers, van 16 en 17 jaar, zijn inmiddels op vrije voeten. Wel blijven ze verdachten in de zaak. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Wat de rol van de 15-jarige Amsterdammer precies was, wordt nog onderzocht.

De overval was de zoveelste op een belwinkel in een paar weken. Naar aanleiding van de overvalgolf besloten verschillende telecomwinkels hun assortiment uit de winkels in en rond Amsterdam te halen.

‘Ernstig delict voorkomen’

De woensdag gearresteerde Amsterdammer werd op 24 januari ook al aangehouden. Met die aanhouding werd een mogelijk ernstig delict voorkomen, meldde de politie. Na een melding van een bedreiging bij de flat Kleiburg in Zuidoost nam de politie poolshoogte. De jongen zette het op een lopen, maar kon worden gearresteerd. In de buurt troffen agenten een tas met een vuurwapen aan.

Meer over