10 jaar cel voor schietpartij in parkeergarage Zuidoost

Een 33-jarige man krijgt tien jaar celstraf voor poging tot moord en wapenbezit, nadat hij in januari 2019 een man in zijn rug schoot in een parkeergarage in Zuidoost.

Tahrim Ramdjan
null Beeld ANP
Beeld ANP

Daarbij is hij geholpen door een 22-jarige man die de schutter liet weten waar het slachtoffer was. Hij wordt als medeplichtige veroordeeld tot 4 jaar celstraf. De daders moeten 25.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Vorig jaar januari werd het slachtoffer in zijn rug geschoten in een parkeergarage aan de Karspeldreef, iets na 23.00 uur. Hij liep terug naar de balie van de naastgelegen sportschool en zakte daar in elkaar.

Beeldbellen

Volgens het Openbaar Ministerie was de 22-jarige dader die avond in dezelfde sportschool als het slachtoffer. Die had opvallend veel aandacht voor het slachtoffer, en richtte tijdens het beeldbellen – vermoedelijk met de verdachte – veelvuldig zijn camera op het slachtoffer.

Het lijkt erop dat de 33-jarige man al eerder een poging had ondernomen om het slachtoffer uit te schakelen. Ze zouden al eerder op elkaar geschoten hebben, volgens de officier van justitie.

De officier van justitie eiste voor de 33-jarige man aanvankelijk een celstraf van 13 jaar, mede om een afschrikwekkend effect te bewerkstelligen. Voor de mededader werd 6 jaar straf geëist. Het slachtoffer eiste overigens 85.000 euro aan schadevergoeding.

Meer over